Γιατί επιλέγουμε το Arduino

robott1Για να κατασκευάσουν τα ρομπότ, οι μαθητές θα πρέπει να διδαχθούν τη χρήση του μικροελεγκτή arduino. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη ελεύθερη πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών, ανοιχτού κώδικα. Το σκεπτικό είναι να βρούμε μαθητές που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλότερες επιδόσεις από αυτές που προϋποθέτει ένα έτοιμο ρομποτικό κιτ, από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο .

Πλεονέκτημα της εν λόγω πλατφόρμας, είναι ότι κάποιος μπορεί να κατασκευάσει ένα ρομπότ και να το πουλήσει, ενώ το κόστος της κατασκευής είναι κατά πολλές φορές χαμηλότερο, σε σχέση με τα συναρμολογούμενα ρομποτικά κιτ της αγοράς. Κάθε ένα από τα ρομποτικά οχήματα κοστίζει περίπου 50 ευρώ, ενώ με μία μετατροπή και ένα επιπλέον μικρό ποσό της τάξης των 5 ευρώ, οι μαθητές θα μπορέσουν να κατασκευάσουν έναν μετεωρολογικό σταθμό, έναν συναγερμό ή ακόμα και ένα σύστημα αυτοματισμού για το σπίτι.

Για να φτιάξει κάποιος ένα ρομπότ με το arduino δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρονικής, ωστόσο είναι δύσκολο στη χρήση και απαιτεί και γνώσεις προγραμματισμού.Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι μαθητές που δεν έχουν καμία σχέση με αντικείμενο, εντελώς αρχάριοι στη ρομποτική, να καταφέρουν μετά από μερικές συναντήσεις να φτιάξουν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα.

Σχολιάστε...